Bikehanic servisira tudi Cannondale Lefty in Headshok

Cannondale je vilice Headshok predstavil že davnega leta 1992, v času pionirskih let vzmetenja gorskih koles. Za razliko od vsega drugega so imele vilice Headshok svoje drobovje nameščeno v glavno okvirja, drsele pa so na štirih serijah igličnih ležajev, v vsaki je bilo 22 ležajev. Ponujale so 50 mm hoda in odlično togost, sprožile pa so tehnološko pot, s katero se Cannondale prepoznaven še danes. Leta 1997 so se družini Headshok pridružile vilice Moto s 120 mm hoda (v lažji verziji z 80 mm), dvojnim mostom in obliko “upside-down”, že takrat so program širili tudi na cestna kolesa.
Prava revolucija se je zgodila leta 2000, ko je Cannondale razkril prve vilice Lefty in sicer v obliki modelov DLR z zračnim vzmetenjem in 2.0 z jekleno vzmetjo ter 100 mm hoda v obeh primerih. Že leto kasneje je bil na voljo Lefty ELO z elektronsko blokado, ves čas razvoja pa so vpeljevali nove materiale, predvsem karbon.
Naslednja revolucija Leftya se je zgodila 13 let kasneje, leta 2013, ko so predstavili model Hybrid. Poslovila se je tradicionalna gumijasta manšeta, ki je ščitila iglične ležaje pred umazanijo in vlago, namesto nje pa so uporabili prašno tesnilo. Prednost tega sistema je, da so ležaji v svojem mazalnem olju in zaščiteni pred vsemi vremenskimi pogoji.

Vilice so bile ves čas med lažjimi in bolj togimi na tržišču, do danes so obdržale tudi iglične ležaje. Trenutni zastavonoša serije Lefty je model Ocho, ki ga najdete na XC kolesih ter tudi izbranih kolesih za gravel.

Tehnološka posebnost vilic pa seveda pomeni tudi svojevrstno in kar precej zapleteno vzdrževanje in servisiranje. Anže in Sandi že imata predhodne izkušnje s servisiranjem vilic Lefty in Headshok, zdaj pa smo opravili še dodatno izobraževanje in kupili vsa potrebna orodja za sestavljanje in razstavljanje teh edinstvenih vilic, prav tako imamo dostop do ustreznih rezervnih delov. Ali povedano drugače – v svojo ponudbo smo dodali tudi vzmetenje Cannondale.

Za vilice Lefty Speed, Hybrid, Ocho in Oliver ponujamo mali in generalni servis. Mali servis zajema čiščenje in menjavo mazalnega olja za teleskop ter pregled in mazanje zračne komore. Generalni servis zajema čiščenje, razdiranje in mazanje teleskopa ter menjavo prašnega tesnila; menjavo oljnih in zračnih tesnil ter olja, ter kontrolo delovanja.

Za vilice Headshok ponujamo samo generalni servis, ki zajema čiščenje, razdiranje in mazanje teleskopa, menjavo oljnih in zračnih tesnil ter olja, ter kontrolo delovanja.

Ob zmerni uporabi priporočamo mali servis 1x letno, generalni pa 1x na vsake dve leti. Pri bolj pogosti vožnji ali tekmovalni uporabi priporočamo dodaten mali servis znotraj intervala generalnega servisa.

Že od prej imamo v ponudbi servis zadnjih amortizerjev Cannondale Gemini in DYAD.

Svoj termin rezerviraj na www.bikehanic.com.