Kaj je mali, osnovni in generalni servis vzmetenja?

Redno vzdrževanje vzmetenja je ključno za dobro in dolgotrajno delovanje kolesa, zato je treba kolo pripeljati na manjše in večje servise (enako kot avto). V Bikehanicu imamo ponudbo enostavno pregledno, glede na časovni interval pa izbereš kateri servis je pravi zate.

VILICE (velja za RockShox in Fox)
Mali servis: Čiščenje spodnjih nog in zračne komore, menjava mazalnega olja, kontrola delovanja
Osnovni servis: Čiščenje spodnjih nog in zračne komore, menjava mazalnega olja in prašnih tesnil, kontrola delovanja
Generalni servis: Razstavitev in čiščenje celotnih vilic, menjava: prašnih, oljnih, zračnih tesnil ter olja, kontrola delovanja

AMORTIZERJI (velja za RockShox in Fox)
Mali servis: Čiščenje zračne komore, menjava mazalnega olja, kontrola delovanja
Generalni servis: Razstavitev in čiščenje celotnega amortizerja, menjava: oljnih, zračnih tesnil ter olja, kontrola delovanja

Pri vzmetenju Cannondale je koncept praktično enak, le nekoliko drugačna je vsebina servisa, saj je tudi notranjost vilic Lefty in Headshok svojevrstna.

Mali oz. osnovni servis opravite enkrat na pol leta, generalni pa najpozneje na 1,5-2 leti. Če se vozite veliko naj bodo intervali še pogostejši. Če se vozite malo vseeno opravite redni servis, saj se kvaliteta določenih elementov poslabša tudi v mirovanju.

Obiščite nas v Stegnah v Ljubljani ali nam pošljite vzmetenje preko kurirske službe; vse informacije najdeš na www.bikehanic.com.