UNIOR – SINTER, SLOVENSKA NAVEZA ZA GLOBALNO DIRKAŠKO SCENO

Zreški Unior, vodilni proizvajalec specializiranega ročnega orodja za kolesarske mehanike, je s svojo tovarniško ekipo v svetovnem pokalu v gorskem kolesarstvu prisoten že od leta 2010. V sezoni 2021 se tradicija nadaljuje, tokrat v zavezništvu s Sinterjem, še enim progresivnim slovenskim proizvajalcem, ter tremi izjemnimi slovenskimi tekmovalci.

Ekipa Unior – Sinter bo prisotna na največjih tekmovanjih v olimpijskem krosu in spustu z gorskimi kolesi, uveljavljenima tekmovalcema Tanji Žakelj in Juretu Žabjeku pa se je pridružil mladi talent Žak Gomilšček. Trojica ima visoke ambicije na najmočnejših tekmovanjih – v svetovnem pokalu ter na evropskem in svetovnem prvenstvu, Tanja gre tudi na olimpijske igre v Tokio.

SINTER

V imenu se je Uniorju pridružil Sinter, proizvajalec organskih zavornih ploščic iz Ljubljane. Sinter se ponaša s 50-letno zgodovino, v svet kolesarstva pa so vstopili šele v zadnjih letih, a so z dobrim razvojem in kvalitetnimi izdelki hitro postali prva izbira marsikaterega kolesarja, prisotni so tudi že na največjih svetovnih trgih. Unior je s programom ročnega orodja medtem že postal globalno priznan proizvajalec celovitih delavniških sistemov za kolesarske delavnice.

Ekipa je prvotno nastopala pod imenom Unior Tools Team in stalno kombinirala najhitrejše domače in odlične tuje tekmovalce, največji uspeh iz tega obdobja pa je zagotovo zmaga Tanje Žakelj v seštevku svetovnega pokala leta 2013. Naveza Unior Devinci Factory Racing (2018-2020) je bila ena največjih in najmočnejših globalnih ekip, za največji uspeh pa je poskrbel Američan Dakotah Norton z dvakratno uvrstitvijo na oder za zmagovalce.

V primerjavi z zasedbami iz preteklih sezon je nova ekipa številčno manjša, a omogoča to tesnejše sodelovanje s tekmovalci in lažje prilagajanje trenutnim okoliščinam, saj je postal svet profesionalnega športa zelo turbulenten. Ekipa Unior – Sinter ima status ekipe UCI Elite Team, kar jo v mnogih pogledih postavlja ob bok največjim.

DRUGI PARTNERJI EKIPE

Med večje partnerje ekipe sodijo še FoxRace FaceMaximaUSAMaxxis in Royal Racing; Tanja bo dirkala s kolesi Specialized S-Works, Jure in Žak pa s spustaškimi bolidi Devinci. Ekipo podpira tudi Mestna občina Ljubljana, kjer vedno več kolesarjev najde svoj sanjski teren (Bike Park Ljubljana, Golovec Trails, BMX Park Ljubljana, KoloParki). Zanimivo športno-poslovno slovensko zgodbo dopolnjujeta BleedKit.com s svojim oljem Gold za hidravlične disk zavore ter kolesarski servis Bikehanic. BleedKit.com izdeluje inovativne komplete za odzračevanje hidravličnih zavor, podobno kot Unior in Sinter pa gradi močno globalno prodajno mrežo.

Ekipa Unior – Sinter bo dirkala na vseh prizoriščih svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, prav tako pa tudi na drugih mednarodnih in domačih dirkah. Pričakujte tudi kolesarske delavnice s člani ekipe!

Več o ekipi:
Uradna spletna stran www.uniorsinter.com
Instagram @UniorSinter #UniorSinter
Facebook @UniorSinter
Twitter @UniorSinter